Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w beszamelu z zieleniną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 opakowanie
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
mleko 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w beszamelu z zieleniną

makaron gotujemy według przepisu. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i mieszając robimy zasmażkę. Rozprowadzamy ją zimnym mlekiem, mieszając dokładnie, żeby nie było grudek.Doprawiamy solą i pieprzem.
Poktojoną pietruszkę, zieloną częśc pora i szczypiorek podsmażamy na oleju. Dodajemy do sosu. Sosem polewamy makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 20.12.2013 19:55
Pyzo, to jedno z wegetariańskich dań dla mojej córki :)
SmacznaPyza 20.12.2013 16:54
dla mnie trochę dziwne a trochę ciekawe
Kuchenka 20.12.2013 16:50
pomysłowe!!!
idealme 20.12.2013 16:01
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak