Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron udon ze szpinakiem i kremówką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron Udon 350 g
szpinak świeży 350 g
śmietana kremówka 1 szkl.
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
masło klarowane

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron udon ze szpinakiem i kremówką

Szpinak sparzyć w gorącej wodzie. Kiedy straci objętość odcedzić pozostawić do ostygnięcia. Posiekać i przełożyć do naczynia z rozpuszczonym masłem klarowanym - posolić i posypać pieprzem. Udusić.

W międzyczasie ugotować makaron Udon, odcedzić i szybko wymieszać z przygotowanym szpinakiem.

Gotowe danie można posypać ulubionym żółtym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 27.01.2017 18:58
ciekawa propozycja
Bernadeta1 27.01.2017 18:09
szybki i smaczny obiadek
w mojej kuchni 27.01.2017 16:59
moje smaki szpinakowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak