Makaron tagliatelle z polędwiczkami wieprzowymi i borowikami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron grube wstążki

    200 gram
  • polędwica wieprzowa

    100 gram
  • śmietana UHT 36-procentowa

    150 ml
  • cebula biała

  • sól do smaku

  • pieprz

  • koperek

    1 pęczek
  • borowiki

    150 gram
  • parmezan starty

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotawać i zahartować borowiki. Pokroić w duże kawałki i podsmażyc na oleju z cebulą.
W "miedzy czasie" ;) dodać poledwiczki pokrojane w plastry i nastawić makaron.
Smażyć jeszcze 2 minutki na wolnym ogniu,dodać śmietanę i powoli zredukować.
Doprawić na koniec.
Dodać ugotawany makaron i koperek, wymieszać,posypać parmezanem.
SMACZNEGO —
szef kuchni
borowiki mrożone lub świeże :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 21.01.2017 15:57
wspaniałe danie
Ada-Gaba 21.12.2016 18:54
doskonałe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat