Makaron tagliatelle z cukinią i serkiem mascarpone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tagliatelle

    400 g
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 zabki
  • oliwa

    do smazenia
  • cukinia

    2 szt (małe)
  • serek mascarpone

    4-5 łyżek
  • jajko

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę.
Na rozgrzana oliwę wrzucić cebulę- zeszklić.
Cukinię zetrzeć na tarce z dużymi oczkami ( wraz ze skórką)- dodać na patelnię. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, Kucharka i dusić, aż do odparowania wody.
W miseczce wymieszać mascarpone z jajkiem ( niezbyt dokładnie- tylko do połączenia składników).
Wyłączyć ogień i wlać mascarpone z jajkiem na patelnię- wymieszać i doprawić sola i pieprzem do smaku.
W międzyczasie ugotować makaron i ciepły makaron dodać do cukinii- wymieszać- przełożyć na talerze.
Posypać posiekana natką.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 16.06.2016 21:10
Pyszne danie.
Wafelek2601 16.06.2016 20:32
Super danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat