Przepis i sposób przygotowania na: Makaron tagiatelle z kurkami chorizo
Zagotowałem wodę na makaron w dużym garnku.
W międzyczasie przygotowałem składniki: kurki umyłem, chorizo obrałem ze skórki i pokroiłem na plasterki, pomidorki przekroiłem na połówki, cebulę pokroiłem w kosteczkę.
Wrzuciłem makaron do zagotowanej wody, posoliłem i gotowałem, aż był al dente.
Na dużą patelnię wrzuciłem chorizo i cebulę. Dodać masło i smażyłem przez około 3 minuty co chwilę mieszając.
Dodałem kurki, większe pokrojone i na większym ogniu smażyłem przez kolejne 3 minuty, pod koniec wlałem wino.
Dodałem pomidorki i dalej smażyć przez ok. 2 minuty, w międzyczasie doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Dodałem też oliwę.
Na patelnię z cebulą, chorizo i kurkami dodałem makaron i potrząsając patelnią wymieszałem składniki.
Podawałem posypując tartym parmezanem.