Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron szpinakowy
200 g -
cukinia
1 średnia -
cebula
1 średnia -
łosoś filet
300 g -
feta
150 g -
śmietana kremówka
200 ml -
biały ser
200 g -
sok z cytryny
1 łyżka -
oliwa
-
czosnek
2 ząbki -
Bazylia suszona Prymat
1 łyżka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Cebulkę pokroić w kostkę, czosnek posiekać na bardzo drobno i podsmażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor.
Wymieszać makaron z cebulką i czosnkiem (razem z oliwą)
Śmietanę kremówkę wymieszać z białym serem, papryką ostrą, solą, pieprzem i bazylią.
Na blaszkę wysypać cukinię, następnie makaron, łososia i ser feta pokrojony w kostkę.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 min.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się