Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron szpinakowy z kurkami i cukinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron szpinakowy 400 gram
kurki 200 gram
cukinia 1
cebula
czosnek 2 ząbki
śmietana 18 proc 130 gram
koperek posiekany 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron szpinakowy z kurkami i cukinią

Kurki płuczemy w zimnej wodzie i odcedzamy wyczyszczone. Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojoną drobno w kostkę cebulę, czosnek, wyczyszczone kurki i cukinię. Dusimy 7 -9 minut. Po tym czasie dodajemy koperek, mieszamy i dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i zagotowujemy.

W garnku gotujemy makaron, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Jeśli sos z kurek będzie za gęsty można dodać do niego trochę wody z gotowania makaronu.

Podajemy makaron z sosem i posypujemy koperkiem i starym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 24.04.2017 15:20
chętnie taki makaron bym wypróbowała apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak