Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron szpinakowy z indykiem w sosie śmietanowo-serowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron szpinakowy 200 g
pierś z indyka 300 g
śmietana kwaśna 200 g
ser topiony ziołowy 200 g
cebula 1 szt
sól i pieprz
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron szpinakowy z indykiem w sosie śmietanowo-serowym

Makaron ugotować al'dente. Filet z indyka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę .Następnie podsmażyć wraz z cebulą na oleju. Podlać wodą (ok 100 ml) i dusić pod przykryciem przez 10 min. Kiedy mięso jest miękkie zahartować śmietanę i dodać ją do mięsa.Serki topione rozdrobnić i również dodać do mięsa -gotować aż serki się rozpuszczą. Podawać z makaronem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak