Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron spaghetti po chińsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 0,5 opakowania
mieszanka warzyw chińskich 1 opakowanie
filet z kurczaka 2 sztuki
imbir starty 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka
cebula 0,5 sztuki
czosnek 4 ząbki
jajko 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron spaghetti po chińsku

Makaron spaghetti ugotować wg przepisu na opakowaniu w wodzie osolonej z odrobiną oleju. Przecedzić i odstawić na chwilę na bok.
Gdy makaron będzie się gotował w dużym garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim delikatnie cebulkę, czosnek i imbir. Następnie dodać mieszankę warzyw chińskich (najlepiej jezcze lekko zamrożoną). Podsmażać razem około 4 min na średnim ogniu, dodać filety pokrojone w większą kostkę. Przykryć garnek pokrywką i co chwilkę mieszając dusić około 4 min. Przyprawić cayenne, solą morską, sosem sojowym i wbić jajko, dobrze wymieszać i podlać wodą (około 0,5 szklanki). Zagotować i zostawić pod przykryciem na kolejne 4 min, następnie dodać odcedzony makaron i dobrze razem wymieszać lekko podsmażając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.01.2014 19:59
a to ciekawe :)
MAR3STA 21.12.2012 18:54
świetne danie
Bernadeta1 08.11.2012 00:13
wygląda apetycznie
KasiaK90 27.10.2012 09:11
musi być pyszne,bardzo lubię potrawy na mieszance chińskiej:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak