Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy ze skwareczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podgardle wieprzowe wędzone ok. 20 dkg
cebula 1/2 sztuki
makaron ryżowy 100 gram
kukurydza 1/2 puszki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 18-procentowa 1 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy ze skwareczkami

Kroki postępowania

1
Podgardle pokroić w małą kostkę, mocno zrumienić na suchej patelni.
Krok 1 - Makaron ryżowy ze skwareczkami foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, dodać do podgardla i zeszklić ją.
Krok 2 - Makaron ryżowy ze skwareczkami foto
3
Makaron ryżowy (użyłam wstążek) zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 3-4 minuty (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Makaron odcedzić, dodać do skwareczek z cebulą, wymieszać i smażyć razem 2-3 minuty.
Krok 3 - Makaron ryżowy ze skwareczkami foto
4
Do makaronu dodać odsączoną kukurydzę, trochę soli, pieprz i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Makaron ryżowy ze skwareczkami foto
5
Podawać na gorąco lub zimno. Można podawać posypany posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5 - Makaron ryżowy ze skwareczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.01.2013 13:33
Pyszne, kolorowe danie
Wafelek2601 25.01.2013 13:33
Pyszne, kolorowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak