Makaron ryżowy z sosem śmietanowo-szpinakowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ryżowy

  • sos sojowy

    2 łyżki
  • szpinak świeży

    1 opakowanie
  • starty ser

    20 dag
  • śmietana 12%

  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    2 łyżki
  • pieprz

  • pomidory suszone

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Listki szpinaku oczyścić, poobcinać ogonki. Podsmażyć na patelni na odrobinie masła. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sos sojowy, śmietanę i pieprz wg uznania. Dodać starty ser i smażyć, mieszając, do czasu, gdy się stopi. Odparować zbyt dużą ilość wody. Makaron ryżowy przygotować wg opisu na opakowaniu. Gotowy polać sosem i posypać po wierzchu pokrojonym w paski suszonym pomidorem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 16.02.2012 23:18
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat