Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy z sosem otrygowym

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 1/2 opakowania
sos sojowy 1 łyżeczka
sos ostrygowy 3 łyżki
sos rybny 1 łyzka
krewetki 20 dkg
papryka czerwona 1/2 sztuka
grzyby mun 3 łyżki
ocet ryżowy 4 łyzki
pomidorki koktajlowe 6 sztuk
szpinak mrożony 200 g
kiełki fasoli mung 2 łyzki
olej do smażenia 1 do smaku
sól i pieprz 1 do smaku
natka pietruszki 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z sosem otrygowym

Kroki postępowania

1
Makaron ryżowy zalewam gotującą się wodą w misce i odstawiam na 5 minut, Po tym czasie odcedzam na durszlaku z wody.
Krok 1 - Makaron ryżowy z sosem otrygowym foto
2
Szpinak przekładam na patelnię, i przesmażam chwilę na oleju aż się rozmrozi. Doprawiam solą, pieprzem.
Krok 2 - Makaron ryżowy z sosem otrygowym foto
3
Paprykę kroję na małe kawałki i chwilę przesmażam na patelni z pomidorkami koktajlowymi połówkami, fasola mun i kiełkami. Krewetki też przesmażam na patelni, dodaję ocet ryżowy, sos ostrygowy, rybny, sojowy. Makaron przekładam na miseczkę dodaję szpinak, krewetki, paprykę , grzyby krewetki z sosem. Albo mieszam wszystko na patelni i podaję. Sosy ostrygowy i rybny są dość słone także soli mało użyłam.
Krok 3 - Makaron ryżowy z sosem otrygowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 04.09.2014 17:55
Super! Ładnie wygląda.
kloruś 02.09.2014 15:21
wygląda bardzo apetycznie:)
Agnieszka-87-25 02.09.2014 15:05
wyśmienity obiad
Bernadeta1 02.09.2014 14:36
wygląd zachęca do zrobienia takiego jedzonka
brioszka 02.09.2014 13:49
moje smaki! :) wygląda mega apetycznie!
Habibi 02.09.2014 12:34
Coś dla ,mnie :) Lubię taką kuchnię !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak