Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami po chińsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron ryżowy
pierś z kurczaka
kalarepka młoda 1
papryka czerwona 1
sos chili
czosnek
imbir
Przyprawa curry orientalna Prymat
sos sojowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami po chińsku

Kroki postępowania

1
pierś kroimy w paski, marynujemy w sosie słodkim chilli, czosnku, imbirze, soli i pieprzu. Zostawamy w lodówce na ok. 20 min
rozgrzewamy wok z dodatkiem oleju
Krok 1 - Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami po chińsku foto
2
myjemy nasze warzywa i wszystkie kroimy w długie cienkie paski.
do naszego smażącego się kurczaka wrzucamy nasze pokrojone warzywa i smażymy do czasu aż warzywa zmiękną często mieszając.
w międzyczasie nastawiamy wodę, gdy się zagotuje wrzucamy nasz makaron ryżowy, kiedy napęcznieje, odsączamy
Krok 2 - Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami po chińsku foto
3
Po odsączeniu makaronu wrzucamy go na naszego woka, wszystko razem mieszamy, dodajemy sos chilli, sos sojowy ciemny, odrobinę soli, pieprzu i imbiru. Wszystko dokladnie mieszamy i gotowe :)
Krok 3 - Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami po chińsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

votus 22.01.2014 20:49
lubię takie dania!
Olga_SK 14.01.2014 13:44
ile smaków w jednym daniu :)
jasiek 14.01.2014 12:34
ciekawy przepis
gosia56 14.01.2014 11:17
pyszne danie
sylwia_sl 14.01.2014 11:13
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak