Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z kurczakiem, fasolką i sosem kokosowym
Makaron włóż do dużej miski, zalej w wrzątkiem. Odstaw do napęcznienia (według tego co sugeruje producent).
Łyżkę oleju rozgrzej na dużej patelni z teflonową powłoką lub woku. Dodaj posiekany czosnek i cebulę, smaż minutę, od czasu do czasu mieszając.
Makaron odsącz i wrzuć go na patelnię razem z fasolką. Smaż 5 minut mieszając co chwilkę.
Na drugiej patelni lub w rondelku podsmaż piersi kurczaka pokrojone w kostkę. Gdy lekko się zezłocą dodaj pół łyżki masła orzechowego i wymieszaj. Zdejmij z ognia.
Do makaronu dodaj kurczaka razem z sokami z patelni i przekrojone na pół pomidory koktajlowe, wymieszaj całość.
Zrób sos: Połącz masło orzechowe, mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy i płatki chili. Dopraw solą.
Wlej sos do makaronu, wymieszaj wszystko, by składniki się dobrze połączyły i podgrzały.
Potrawę rozłóż na talerze i udekoruj posiekanym szczypiorkiem lub dymką. Podaj natychmiast.