Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy w sosie szpinakowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 1 opakowanie
szpinak 30 dkg
por 1 szt
olej do smażenia
mąka 1 łyżka
bulion 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy w sosie szpinakowym

Makaron ugotowałam według przepisu.
Na rozgrzany olej wrzuciłam pokrojonego w paski pora - zieloną część, po chwili dodałam liście szpinaku, posoliłam. Smażyłam z dodatkiem pieprzu kilka minut. Posypałam mąką, wymieszałam, podlałam bulionem- zrobił się przyjemny sosik, który doprawiłam gałką muszkatołową.
Wymieszałam go z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.12.2012 13:08
fajne
IZABELA29 16.12.2012 13:08
fajne
ben-ka 14.12.2012 19:31
pyszne danie.
marinia 29.09.2012 18:55
dla mnie super!
IZABELA29 30.08.2012 10:11
ciekawa propozycja
Rafał10 29.08.2012 16:41
uwielbiam makaron ryżowy PYCHA!!!
parysek10 28.08.2012 18:57
jakiej firmy jest ten makaron ryżowy, ja kupuję TaoTao i nie widziałam w takim fajnym kształcie?
ewka1978 28.08.2012 18:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak