Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy w potrawce Zewy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Takie dania śmiało można zapakować do pudełka i zabrać do pracy, a potem tylko odgrzać i mamy smaczny posiłek.

Składniki:

Makaron:

makaron ryżowy wstążki 2 opakowania

Potrawka:

piersi z kurczaka 1 kilogram
pasta 1 łyżeczka
pomidorki koktajlowe 500 gramów
puszka kukurydzy 1 puszka
kiełki fasoli mung 1 puszka
fasola czarna 1 puszka
mleko kokosowe 1 puszka
natka pietruszki 0.5 szklanki
koperek 0.5 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku 0.25 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0.25 łyżeczki

Porada

Pasta użyta do dania to pasta z czosnku. Przyprawy dodajemy do smaku (sól, pieprz, papryka).

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy w potrawce Zewy

Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.

Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć.
Następnie dodać obrane ze skóry pomidorki (jeśli nie macie żadnych problemów to możecie dać ze skórą).
Chwilę smażyć, dodać przyprawy do smaku i pastę z czosnku.
Zakryć naczynie pokrywką i dusić przez chwilę, a potem dodać odsączoną kukurydzę, kiełki fasoli i czarną fasolkę oraz wlać mleko kokosowe.
Wszystko zagotować i w miarę potrzeby zagęścić potrawkę skrobią ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody.
Na koniec dodać posiekaną zieleninę i wymieszać.
Makaron po odcedzeniu wymieszać z potrawką i posypać jeszcze świeżą zieleniną i podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak