Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy w potrawce Zewy
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.
Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć.
Następnie dodać obrane ze skóry pomidorki (jeśli nie macie żadnych problemów to możecie dać ze skórą).
Chwilę smażyć, dodać przyprawy do smaku i pastę z czosnku.
Zakryć naczynie pokrywką i dusić przez chwilę, a potem dodać odsączoną kukurydzę, kiełki fasoli i czarną fasolkę oraz wlać mleko kokosowe.
Wszystko zagotować i w miarę potrzeby zagęścić potrawkę skrobią ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody.
Na koniec dodać posiekaną zieleninę i wymieszać.
Makaron po odcedzeniu wymieszać z potrawką i posypać jeszcze świeżą zieleniną i podawać na gorąco.