Makaron ryzowy po pekinsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ry?owy

    30 dag
  • wo?owina z ud?ca

    40 dag
  • groszek cukrowy

    20 dag
  • kolby kukurydzy z puszki

    20 dag
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    2 szt
  • olej sojowy

    6 ?y?ek
  • sos s?odko-kwa?ny

    8 ?y?ek
  • olej sezamowy

    1 ?y?ka
  • czosnek

    2 z?bki
  • sos sojowy

    3 ?y?ki
  • ocet winny

    2 ?y?ki
  • papryczka chili

    1 szt
  • grzyby mun

    4-5 suszone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby moczymy 20 min w cieplej wodzie. Ugotowany makaron nalezy skropic olejem sezamowym. Na marynate trzeba wymieszac sos slodko- kwasny z 4 lyzkami oleju sojowego, sosem sojowym, octem winnym, czosnkeim i posiekana papryczka. Wolowine kroimy na cienkie plasterki i mieszamy z marynata. Na duzej, glebokiej patelni podgrzewamy 2 lyzki oleju sojowego. Wkladamy mieso i smazymy kilka minut na duzym ogniu. Nastepnie wyjmujemy na polmisek. Na patelnie wrzucamy pokrojone grzyby, groszek cukrowy, posiekana dymke, kolby kukurydzy. Smazymy ok 5 min, ciagle mieszajac. Na koniec wrzucamy do tego wolowine z makaronem i smazymy jescze okolo 3 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat