Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryzowy po pekinsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ry?owy 30 dag
wo?owina z ud?ca 40 dag
groszek cukrowy 20 dag
kolby kukurydzy z puszki 20 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
olej sojowy 6 ?y?ek
sos s?odko-kwa?ny 8 ?y?ek
olej sezamowy 1 ?y?ka
czosnek 2 z?bki
sos sojowy 3 ?y?ki
ocet winny 2 ?y?ki
papryczka chili 1 szt
grzyby mun 4-5 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryzowy po pekinsku

Grzyby moczymy 20 min w cieplej wodzie. Ugotowany makaron nalezy skropic olejem sezamowym. Na marynate trzeba wymieszac sos slodko- kwasny z 4 lyzkami oleju sojowego, sosem sojowym, octem winnym, czosnkeim i posiekana papryczka. Wolowine kroimy na cienkie plasterki i mieszamy z marynata. Na duzej, glebokiej patelni podgrzewamy 2 lyzki oleju sojowego. Wkladamy mieso i smazymy kilka minut na duzym ogniu. Nastepnie wyjmujemy na polmisek. Na patelnie wrzucamy pokrojone grzyby, groszek cukrowy, posiekana dymke, kolby kukurydzy. Smazymy ok 5 min, ciagle mieszajac. Na koniec wrzucamy do tego wolowine z makaronem i smazymy jescze okolo 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak