Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKARON RURKI ZE SZPINAKIEM

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron z pszenicy durum (rurki) 300 g
szpinak mrożony 600 g
ser camembert naturalny 120 g
ser feta 270 g
cebula 2 szt
ząbki czosnku 4 szt
olej 3 łyżki
masło 2 łyzki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Jest to moja propozycja na szybki ale przede wszystkim zdrowy obiad, w którym główną rolę odgrywają składniki bogate w substancje odżywcze: makaron z pszenicy durum, szpinak oraz czosnek.

Przepis i sposób przygotowania na: MAKARON RURKI ZE SZPINAKIEM

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować al dente z 2 łyżkami oleju i solą.
Krok 1 - MAKARON RURKI ZE SZPINAKIEM foto
2
Bardzo drobno posiekać cebulę, podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać rozmrożony szpinak i smażyć całość na wolnym ogniu. Na końcu dodać pokrojony w małą kostkę camembert i ser feta. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić pieprzem.
Krok 2 - MAKARON RURKI ZE SZPINAKIEM foto
3
Na ugotowany makaron wyłożyć przygotowany sos szpinakowy.
Krok 3 - MAKARON RURKI ZE SZPINAKIEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak