Makaron rurki z zielonymi pomidorami /crudaiola/

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory zielone

    200 gram
  • pestki dyni

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • cukinia

    1 szt
  • Pieprz zielony ziarnisty Prymat

    0,5 łyżki
  • makaron rurki

    160 gram
  • seler naciowy

    1 (z liśćmi)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Makaron rurki z zielonymi pomidorami /crudaiola/ foto
Umyte pomidory przekroić na połowę,oczyścić z pestek i pokroić w kostkę.Cukinię
pokroić w cieniutkie krążki,seler w drobne paski.Połączyć wszystkie warzywa
w misce.Dodać drobno pokrojone liście selera i posiekany zielony pieprz.Doprawić
do smaku solą,połączyć z olejem,wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu na ok.1 godz.
Krok 2 - Makaron rurki z zielonymi pomidorami /crudaiola/ foto
Ugotować makaron al dente i połączyć go z przygotowanym
zielonym sosem pomidorowym. Dokładnie wymieszać i
Krok 3 - Makaron rurki z zielonymi pomidorami /crudaiola/ foto
nałożyć na talerze.Gotowe danie posypać pestkami dyni.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu/leni/lub całkiem schłodzony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 20.06.2012 22:08
ale smacznie się zapowiada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat