Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron rurki z sosem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 mały słoiczek
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
pieprz 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1,5 łyżeczki
bazylia świeża 10 listków
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oregano łyżeczki
mąka 1 łyżeczka
ser żółty 50 g
makaron rurki 125 g
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron rurki z sosem

Przygotować wszystkie składniki . makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie . Przecedzić i pozostawić do ocieknięcia .
Cebulę pokroić i zeszklić na maśle klarowanym , dodać czosnek przeciśnięty przez praskę , chwilkę razem przysmażyć .Dołożyć słoiczek koncentraku pomidorowego , przyprawić pieprzem ,bazylią ,oregano , odrobiną cukru , soli.Wymieszać zagotować i zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody.
Wyłożyć makaron na patelnię ,wymieszać z sosem ,podgrzać i podawać na ciepło .Dodać drobno pokrojoną świeżą bazylię .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 19.09.2016 08:01
fajny pomysł
Babeczka35 19.09.2016 06:20
Prosto i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak