Makaron rurki z piersią z kurczaka, pieczarkami i pietruszką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    500 gram
  • pierś z kurczaka

    2
  • pieczarki

    300 gram
  • natka pietruszki

    1
  • olej do smażenia

    4 łyżki
  • pesto

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotuj przez 20 minut w lekko osolonej wodzie. Pierś z kurczaka pokrój na małe kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Na osobnej patelni podsmaż obrane i pokrojone drobno pieczarki.
W jednym garnku wymieszaj ze sobą ugotowany makaron, usmażoną pierś z kurczaka i pieczarki, Dodaj posiekaną drobno natkę pietruszki i łyżeczkę sosu pesto. Posól do smaku i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat