Przepis i sposób przygotowania na: Makaron rurki w sosie z pomidorkami i bazylią
Kroki postępowania
Dodać świeże listki bazylii. Podawać ciepłe zaraz po przygotowaniu .
makaron penne | 100 g |
woda | 1,5 litra |
pomidorki koktajlowe | 2 garści |
suszone pomidory | 1 mały słoiczek |
oliwa z suszonych pomidorów | 2 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
bazylia świeża | 10 listków |
Bazylia suszona Prymat | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
przecier pomidorowy | 1 słoiczek mały |
cebula | 1 szt mała |
ząbek czosnku | 1 szt |
olej rzepakowy | 1-2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: