Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron rurki ciemne z sosem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 200 g
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
przecier pomidorowy 3 łyżki
oliwa do smażenia
sól do smaku
woda 1 szkl
makaron rurki 250 razowy

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron rurki ciemne z sosem

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy mięso mielone i smażymy na małym ogniu. Potem dodajemy przecier pomidorowy, podlewamy wodą, przyprawiamy pieprzem i solą i dodajemy kucharek w płynie. Wszystko razem dusimy jeszcze chwilę. Makaron rurki ciemne gotujemy w osolonej wodzie, wykładamy na talerz i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 03.09.2013 15:37
pycha obiadek
fotoviderek 16.04.2013 07:01
Rewelacyjne danie :)
magdziorka6 12.04.2013 22:12
makaron zawsze pyszny jest:-)
Magda24 12.04.2013 20:43
bardzo dobry makaron
Sylwiagr 12.04.2013 19:06
moje ulubione danie
kriko 12.04.2013 18:20
pyszny sosik
Krzysztof15 12.04.2013 18:12
super makaronik
Megg 12.04.2013 17:31
przepyszne danie!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak