Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron razowy z grzybami leśnymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron razowy 25 dag
grzyby leśne 40 dag
cabula 15 dag
smalec 1 1/2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
śmietana 18 proc 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron razowy z grzybami leśnymi

Grzyby leśne oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić. Wrzucić do wrzącej osolonej wody, gdy się zagotują to odcedzić. W rondelku roztopić smalec. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na smalcu. Przełożyć grzyby, dodać szczyptę soli i pieprzu. Razem wymieszać i smażyć na małym ogniu przez około 15 minut (można podlać wodą, np. 3-4 łyżkami, aby grzyby się nie przypaliły). Czosnek obrać, zmiażdżyć i dodać pod koniec smażenia. Grzyby zdjąć z ognia, dodać śmietanę, szczyptę ziół prowansalskich i natkę zielonej pietruszki. Całość razem wymieszać. Makaron razowy ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Następnie rozłożyć na talerzach i polać sosem grzybowym. Udekorować natką zielonej pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak