Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron quadrelli rigati z fasolką i serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron quadrelli rigati 1 opakowanie
fasolka szaragowa 1/2 opakowania
śmietana 1 kubek
pierś z kurczaka
ser pleśniowy niebieski 150 g
pieprz
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron quadrelli rigati z fasolką i serem pleśniowym

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie.

Dodajemy pokruszony ser pleśniowy, śmietanę, pieprz i ugotowaną fasolkę, mieszamy i chwilę razem dusimy.

Sos łączymy z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 22.02.2012 14:52
fajna propozycja na obiad
stokrotka 07.05.2011 17:36
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak