Makaron pod pierzynką warzywną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    200 g
  • kukrydza

    1 puszka
  • pomidor

    2 duże
  • bulion warzywny

    200 ml
  • szpinak

    200 g
  • ser żółty

    100 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makaron gotujemy i układamy na dnie żaroodpornego naczynia. liście szpinaku rwiemy na mniejsze kawałki. pomidora kroimy w kostkę.
makaron przykrywamy wszystkimi warzywami, posypujemy serem i zalewamy bulionem.
Pieczemy 20 minut w temp 150 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat