Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po wiejsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 0,5 kilograma
pieczarki 300 gram
papryka czerwona 1-2 sztuki
kiełbasa podwawelska 250 gram
cebula 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia

Porada

Danie możemy przyrządzić z makaronu który został nam z poprzedniego dnia.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po wiejsku

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Pieczarki kroimy w plasterki,cebulę i paprykę kroimy w paski,kiełbasę kroimy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy osobno cebulę,paprykę,kiełbasę i pieczarki,.Przekładamy wszystko na patelnię,dodajemy makaron,doprawiamy do smaku solą,pieprzem,słodką i ostrą papryką. Dokładnie mieszamy aby składniki połączyły się ze sobą i chwilę smażymy razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 15.06.2015 07:46
lubie makarony
Łukasz15 14.06.2015 23:54
Pyszne danie
patryska76 14.06.2015 23:28
zdecydowanie moje smaki!
pajbek 14.06.2015 22:19
Lubię i często robię :-)
2milutka 14.06.2015 22:06
Prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak