Makaron po tajsku

Makaron po tajsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Szybki makaron w orientalnym stylu.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • makaron udon

    200 gramów
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • imbir starty

    1 łyżka
  • grzybki mun

    6 sztuki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sos ostrygowy

    2 łyżki
  • cukier palmowy

    0.5 łyżeczki
  • świeża kolendra

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną paprykę, (uprzednio ugotowane) pokrojone w paski grzyby, posiekany imbir i czosnek.

Następnie dodajemy sos sojowy, makaron i smażymy na dużym ogniu. Dodajemy sos ostrygowy i cukier palmowy. Dokładnie łączymy.

Podajemy z posiekaną kolendrą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat