Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po tajsku

5.0
(32)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Szybki makaron w orientalnym stylu.

Składniki:

Składniki:

makaron udon 200 gramów
papryka zielona 1 sztuka
ząbki czosnku 2 sztuki
imbir starty 1 łyżka
grzybki mun 6 sztuki
sos sojowy 2 łyżki
sos ostrygowy 2 łyżki
cukier palmowy 0.5 łyżeczki
świeża kolendra 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po tajsku

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną paprykę, (uprzednio ugotowane) pokrojone w paski grzyby, posiekany imbir i czosnek.

Następnie dodajemy sos sojowy, makaron i smażymy na dużym ogniu. Dodajemy sos ostrygowy i cukier palmowy. Dokładnie łączymy.

Podajemy z posiekaną kolendrą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak