Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po prowansalsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 1 opakowanie
papryka czerwona 2 sztuki
mięso mielone wołowe 500 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
mozzarella 250 g
szczypior 1 pęczek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po prowansalsku

Mięso mielone usmażyć na patelni, doprawiając je solą i pieprzem. Dodać pokrojone papryki, pomidory z puszki i zioła prowansalskie; smażyć jeszcze przez kilka minut. Powstały sos połączyć z ugotowanym uprzednio makaronem. Na wierzch kłaść cienkie plasterki mozzarelli. Podawać na ciepło z pokrojonym drobno szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 26.04.2012 10:15
coś wspaniałego
jeta72 27.12.2011 22:04
pycha
kate.500 26.12.2011 20:52
ale pysznie wyglada
maryśka 01.09.2011 12:15
smaczny
magduś83 25.08.2011 19:26
uwielbiam makarony a ten zapowiada się wyśmienicie
jolaxa 24.05.2011 23:25
pycha
teresa18 14.03.2011 19:37
pysznie wygląda
Mysiunia 11.03.2011 15:13
ladnie wyglada
lemon tree 03.03.2011 23:46
uwielbiam!
Anna169Hosz 28.02.2011 13:36
Apetycznie wygląda.
romanrafal
romanrafal 24.02.2011 14:55
super
Iwona51
Iwona51 24.02.2011 12:31
pycha
alaaa 20.02.2011 19:06
smaczne
Ania67 20.02.2011 16:09
Dla mnie bomba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak