Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
marchew 1 szt
por (biała część) 1 szt
makaron ryżowy 100 gram
sos sojowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
grzybki mun 5 dkg
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po chińsku

Kroki postępowania

1
Cebulkę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie z oliwek lub na oleju orzeszków ziemnych.
Krok 1 - Makaron po chińsku foto
2
Marchewkę, pora i filet z kurczaka kroimy w paseczki
Krok 2 - Makaron po chińsku foto
3
Grzybki mun zalewamy gorącą wodą i czekamy około 10 min
Krok 3 - Makaron po chińsku foto
4
Gdy cebulka i czosnek delikatnie się podsmażą dodajemy resztę składników czyli pora, marchewkę i filet, na końcu dodajemy zalana woda przyprawę i wszystko razem smażymy pod przykryciem.
Krok 4 - Makaron po chińsku foto
5
Makaron ryżowy przygotujemy według opisu na opakowaniu.
Krok 5 - Makaron po chińsku foto
6
Ja do warzyw i mięsa dodałam 2 łyżki sosu pomidorowego ale nie trzeba dawać. Dodałam ponieważ chciałam aby makaron był bardziej wilgotny. Makaron dodajemy do mięsa i warzyw i mieszamy. Na samym końcu dodajemy łyżkę sosu sojowego i*koniec*
Krok 6 - Makaron po chińsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 14.11.2012 16:56
ale fajny
V_kuchareczka 14.11.2012 16:49
super
Marta1986 14.11.2012 16:34
pycha
paula99926 14.11.2012 16:29
apetyczny!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak