Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne ze szparagami i kozim serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 250 g
masło 2 łyżki
szparagi zielone 10 sz
szczypiorek usiekany 2 łyżki
ser kozi 100 g (twarogowy)
oliwa 4 łyżki
parmezan starty
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne ze szparagami i kozim serem

Do gotującej wody wrzuciłem makaron, ugotowałem al dente.
Odłamałem twarde końce szparagów, obrałem do 2/3 wysokości, pokroiłem na 4 cm kawałki.
Ugotowałem na parze ( ok. 4 min. ), lekko posoliłem.
Kozi serek podzieliłem na kawałki.
Ugotowany makaron odcedziłem, przełożyłem z powrotem do garnka, dodałem masło, wymieszałem. Dodałem szparagi i szczypiorek, ser, wymieszałem.

Makaron podałem na talerzach, polałem oliwą z oliwek, posypałem parmezanem. Doprawiłem solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak