Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne z gruszką i gorgonzolą

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 1/2 opakowania
gruszki 1 sztuka
orzechy włoskie 6 sztuk
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 gram
sok z cytryny 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne z gruszką i gorgonzolą

Makaron gotujemy. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Wyciskamy sok z połówki cytryny. W soku obtaczamy pokrojoną gruszkę. Gruszkę gotujemy aż zmięknie (trzeba uważać aby nie rozgotować) Do gruszki dodajemy ugotowany makaron oraz posiekane drobno orzechy. Mieszamy. Na koniec makaron z gruszką posypujemy pokruszonym serem gorgonzola.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 10.10.2014 09:41
bardzo smaczna kolacja
Jodaj 15.09.2014 15:21
bardzo fajny :)
Ali 14.09.2014 09:45
Wygląda smakowicie :)
Futka 14.09.2014 09:07
Przepyszne danie - mniam :)
Pietruszka 13.09.2014 22:28
musi ciekawie smakować, wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak