Makaron penne z borowikami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne pełnoziarnisty

    250 g
  • borowiki

    2 większe kapelusze
  • cebula biała

    2
  • wino czerwone

    100 ml
  • bulion warzywny

    150 ml
  • sól i pieprz

  • chili Prymat

  • śmietana 18 proc

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapelusze zalewam gorącą wodą i odstawiam na 15 minut. Po tym czasie wyjmuje kapelusze i kroje w plasterki. W wodzie po grzybach gotuje makaron 5 minut. Na patelni przesmażam cebulę. Dorzucam prawdziwki i makaron. Zalewam winem i czekam aż odparuje. Następni dolewam bulion i doprawiam. Gdy makaron będzie miękki dodaje śmietanę . Smacznego ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 27.09.2015 08:46
fajny pomysł
agaK. 26.09.2015 22:39
O, super, bardzo sezonowo. już wręcz czuję ten smak.........:)
pajbek 26.09.2015 20:53
Pyszności :-) takie lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat