Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron pełnoziarnisty z sosem szpinakowo-serowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 200 g
szpinak mrożony 150 g
śmietana 12% 3-4 łyżki
ser żółty 80 g
ser feta 40 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Porada

Zamiast sera feta możemy użyć mozzarelli lub innego sera.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron pełnoziarnisty z sosem szpinakowo-serowym

Makaron pełnoziarnisty (świderki lub inny wedle uznania) ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szpinak mrożony (najlepiej brykiet) umieścić w rondelku, zalać 2 łyżkami wody, rozpuścić. Dodać śmietanę, wymieszać. Dodać starty żółty ser. Mieszać, aż się rozpuści. Przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Chwilę podgotować, mieszając. Podawać z makaronem, posypać pokruszonym serem feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 11.02.2016 18:39
i pełen zdrowia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak