Makaron pełnoziarnisty z sosem szpinakowo-serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    200 g
  • szpinak mrożony

    150 g
  • śmietana 12%

    3-4 łyżki
  • ser żółty

    80 g
  • ser feta

    40 g
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron pełnoziarnisty (świderki lub inny wedle uznania) ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szpinak mrożony (najlepiej brykiet) umieścić w rondelku, zalać 2 łyżkami wody, rozpuścić. Dodać śmietanę, wymieszać. Dodać starty żółty ser. Mieszać, aż się rozpuści. Przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Chwilę podgotować, mieszając. Podawać z makaronem, posypać pokruszonym serem feta.
martyna94
Zamiast sera feta możemy użyć mozzarelli lub innego sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 11.02.2016 18:39
i pełen zdrowia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat