Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron parpadelle z sosem bolońskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron parpadelle 1 opakowanie
mięso mielone 1/2 kg
przecier pomidorowy 1 karton
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron parpadelle z sosem bolońskim

Makaron gotujemy w osolonej wodzie,odcedzamy.
Mięso smażymy na oleju,doprawiamy do smaku,pod koniec dodajemy przecier pomidorowy, najlepiej taki z kartonika,mieszamy.
Sosem polewamy makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.07.2013 19:10
szybkie i smaczne jedzonko
martyna94 03.07.2013 15:57
Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak