Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron Orzo 250 gram
szpinak świeży lub mrożony
ser feta 150 gram
skórka z pomarańczy starta
ząbki czosnku 2
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta

- Makaron gotujemy al dente 5 minut. Odcedzamy. Płuczemy w zimnej wodzie.
- Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy rozmrożony szpinak i dusimy przez 10 - 12 minut. Pod koniec gotowania dodajemy cienko pokrojone plasterki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.
- Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy makaron wcześniej ugotowany. Mieszamy delikatnie, w razie potrzeby dodajemy przyprawy. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, z pokruszoną fetą i startą skórką pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 16.02.2011 17:28
Smakowicie wygląda !
anecia04 22.11.2010 20:22
smacznego
kasiurek 22.11.2010 15:53
zrobie dla przyjaciół;)
anecia04 22.11.2010 10:20
bardo smaczny makaron
Aleksandra45 22.11.2010 09:46
nigdy nie slyszalam o takim makaronie , musze sprobowac
anecia04 12.10.2010 14:07
Etko, spróbuj koniecznie, a bedziesz wracać do tego przepisu
etka 12.10.2010 11:14
mniami!!!
agnieszka189 30.09.2010 14:40
wszystko co uwielbiam razem! super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak