Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron orecchiette pugliesi z szynką, groszkiem i miętą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron orecchiette pugliesi 200 g
mrożony zielony groszek 200 g
wędzona szynka 80 g
posiekane listki mięty 3 łyżki
słodka śmietanka 50 ml
parmezan 25 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron orecchiette pugliesi z szynką, groszkiem i miętą

1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na 3 minuty przed końcem gotowania do makaronu dodaj zielony groszek.
2. Do blendera lub moździerza włóż posiekaną miętę i starty ser. Stopniowo dolewając śmietanki zmiksuj lub utrzyj całość na lekko grudkowaty sos.
3. Do odcedzonego makaronu z groszkiem dodaj pokrojoną w paseczki szynkę. Następnie wlej sos, wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 13.08.2014 22:11
Ale bym zjadła :)
ao_12 23.01.2014 19:09
pyszny obiadek
Christopher 23.01.2014 16:52
Smaczna,szybka pasta z miętowym charakterkiem.
monia2005 23.01.2014 12:10
Aż ślinka cieknie patrząc na tak smakowite zdjęcie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak