Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron nitki z wątróbką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 50 dag
cebula 3 szt
makaron nitki 20 dag
masło 3 łyżki
mleko 1 szkl
sól
pieprz
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron nitki z wątróbką

Wątróbki myjemy, odsączamy, oczyszczamy z błon, zalewamy mlekiem na 30 min. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na 2 łyżkach masła. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i mieszamy na patelni z cebulą i natką. Wątróbkę odsączamy, oprószamy mąką i obsmażamy na łyżce masła, dodajemy do makaronu i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 29.12.2013 20:45
Ciekawe połączenie :)
Bernadeta1 29.12.2013 20:13
takiego nie robiłam a na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak