Makaron nic z przyprawami ala włoskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    dwie szczypty
  • czosnek

    dwa ząbki
  • papryka konserwowa

    50 gram
  • sos sojowy

    dwie łyżki
  • oliwa

    cztery łyżki
  • makaron rurki

    500 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smażymy na oliwie na niewielkim ogniu czosnek posiekany, lub wyciśnięty z pokrojoną w kostkę papryką konserwową. Po 5 minutach dodajemy pieprz, sos sojowy i ewentualnie trochę soli. Czekamy 10 minut jak mniej więcej wszystko się zacznie robić gęste. W między czasie gotujemy makaron z niewielką ilością soli, jakieś pół stołowej łyżki. Jak jest al dente czyli prawie dobry odcedzamy wodę i dodajemy sos, mieszając dokładnie składniki. Czekamy 5 minut aż się wszystko razem zmiesza i możemy jeść.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
martalobos 18.04.2011 20:44
Niby nic, a smakuje :)
Marcin46 11.09.2010 08:34
szkoda że księga prywatna ;(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat