Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron na zielono

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 300 g (ulubiony)
szpinak świeży 300 g
ser pleśniowy 100 g
oliwa 3 łyżki
ząbki czosnku 4
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron na zielono

Makaron gotujemy al dente (zgodnie z opisem zawartym na opakowaniu). Osączamy z wody (nie przelewamy zimną wodą ,50 ml zostawiamy). Przekładamy z powrotem do garnka.
Szpinak płuczemy ,odsączamy.
Na oliwie podsmażamy czosnek (ok. 1 min) ,dodajemy szpinak i dusimy na wolnym ogniu. Po 10 min dodajemy pokrojony w kostkę ser ,dusimy dalej do jego rozpuszczenia. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Do garnka z makaronem dodajemy sos i chwilę podgrzewamy ,cały czas mieszając. Podajemy od razu po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchnia Marty 01.03.2015 15:51
Szpinak, ser pleśniowy i czosnek! moje ulubione połączenie. Osobiście dorzuciłabym jeszcze troszkę orzechów albo suszonych pomidorów :)
jagoda5913 01.03.2015 14:18
Super danie
IwonaDD 01.03.2015 13:21
makaron dobry na wszystko :)
natalia.doradca 01.03.2015 12:30
Bardzo fajne danie :)
Ania67 01.03.2015 12:29
Moje smaki
olkaaa 01.03.2015 11:49
robię podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak