Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 40 dag
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki duże
szynka gotowana 15 dag
pomidory krojone z puszki 1 puszka
masło klarowane 1 łyżka
śmietana 30% 200 ml
bazylia
oregano
ser żółty 10 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron na szybko

Cebulę i szynkę kroimy w średnią kostkę, smażymy na maśle klarowanym, dodajemy pomidory z puszki i przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem, bazylią i oregano (zioła najlepsze będą świeże, ale oczywiście można dać też suszone). Śmietanę ubijamy, dodajemy do reszty składników i delikatnie, ale dokładnie, mieszamy. Makaron polewamy na talerzach gotowym sosem oraz posypujemy startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 11.02.2012 23:47
szybko włosko i smacznie
gusia1000 23.12.2011 22:30
warto tak robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak