Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron muszle ze szpinakiem i fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 1 opakowanie
czosnek ząbki 4 szt
szpinak mrożony 1 opakowanie
ser feta 1 opakowanie
pomidor 5 szt
oliwa 2 łyżki
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
ser żółty 50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron muszle ze szpinakiem i fetą

Makron ugotować al dente (musi być twardy), następnie każdą sztukę wyłożyć na płaskiej powierzchni by się nie skleił.

3 ząbki czosnku posiekać. Na patelni rozgrzać masło i na wolnym ogniu podsmażyć czosnek. Dodać rozdrobniony szpinak i podgrzewać do uzyskania gładkiej masy. Serek rozdrobnić widelcem i połączyć ze szpinakiem. Doprawić do smaku.

Pomidory obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekany ząbek czosnku i pomidory. Doprawić ziołami, solą i pieprzem, chwilkę podsmażyć. Następnie wszystko wyłożyć do dużego naczynia żaroodpornego.

Każdą muszlę napełnić łyżeczką farszem i układać na sosie. Całość posypać żółtym serem. Przykryć i zapiekać ok. 15-20 min w nagrzanym piekarniku do 180*C. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 09.10.2013 09:42
smacznie zrobiony makaron
JOANNA16 06.10.2013 09:00
mmm wyglądaja pysznie
ppaulina 25.08.2013 13:10
rewelacyjne
caralajna 01.04.2013 18:46
bardzo apetyczne
Katarzyna34 15.03.2013 10:32
wygląda rewelacyjnie
Wiesława1 14.03.2013 18:43
takie muszle robię z różnymi farszami.Rewelacja
magdziorka6 14.03.2013 17:11
wyglądają zachęcająco
Megg 14.03.2013 13:02
pyszne, robię podobne :)
malaczarna23 14.03.2013 12:46
pyszności!
cooleczka 14.03.2013 12:26
robię podobnie, bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak