Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron makowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron
mak 1 szklanka
paczka rodzynek
orzechy włoskie 5 dkg
miód 3 łyżki
figi suszone 3 sztuki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy
słodka śmietanka 1/2 szklanki
skórka pomarańczowa
aromat migdałowy 3 krople
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: makaron makowy

mak sparzam, zostawiam na całą noc, a rano mielę dwukrotnie przez maszynkę do mięsa. Dodaję cukry, miód , śmietanę, namoczone i pokrojone w kostkę figi, namoczone rodzynki, posiekane orzechy oraz skórkę pomarańczową i krople olejku migdałowego. Na ugotowany w dużej ilości osolony makaron nakładam makową masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 14.08.2012 18:18
pycha
sznycel 13.08.2012 21:59
danie jest kaloryczne, ale pyszne, przywołuje aromat świąt

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak