Przepis i sposób przygotowania na: Makaron linguine z warzywami, DS XXIII, odc. 21
Co sprawia, że makaron linguine z warzywami smakuje tak dobrze? Sekret tkwi w połączeniu pora oraz cukinii z kremowym sosem na bazie serka mascarpone i goudy. Do tego oczywiście nie może zabraknąć też aromatycznych przypraw, które idealnie wzbogacą całe danie.
Jak przygotować makaron linguine z warzywami?
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, używając drobnoziarnistej soli himalajskiej Prymat, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Por kroimy w piórka. Cukinię kroimy wzdłuż, na cienkie plastry.
Masło podgrzewamy na patelni. Dodajemy por, przyprawiamy Suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią Prymat. Mieszamy. Dodajemy cukinię.
Dodajemy ser mascarpone. Całość mieszamy.
Dodajemy świeżo startą Gałkę muszkatołową całą Prymat, a następnie dodajemy makaron prosto z garnka.
Ser żółty Gouda siekamy na drobne kosteczki i dodajemy do makaronu. Mieszamy. Makaron podajemy ze świeżą bazylią.