Makaron linguine z ricottą, rukolą i krewetkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki koktajlowe

    1 opakowanie
  • makaron linguine

    1 opakowanie
  • ser ricotta

    1 opakowanie
  • rukola

    1 pęczek
  • pieprz Prymat

    1 do smaku
  • czerwone przyprawy

    1 do dekoracji, nadania koloru
  • Kostka Kucharek

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować makaron, wrzucić kostkę do makaronu Kucharek, dodać makaron, gotować około 10 minut. W międzyczasie gotować we wrzącej wodzie krewetki. Po ugotowaniu odcedzić zarówno krewetki, jak i makaron. Krewetki koktajlowe wrzucić do makaronu, dodać ricottę wg uznania, czerwone przyprawy (np papryka, suszone pomidory). Podawać gorące razem z odrobiną ricotty, rukoli i czerwonych przypraw. Posypać pieprzem. Idealnym połączeniem byłyby suszone pomidory w oleju, niestety nie miałam ich wtedy w domu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aneczka 24.01.2012 21:34
Jest naprawd? ?wietne! Ja go uwielbiam
Emiliozo 27.07.2011 17:18
fanatastyczne
Gosia40 27.07.2011 10:04
Super propozycja!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat