Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron kokardki z sosem biało-zielonym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki
śmietana kremowa 30%
1 żółtko
10 dag szynki
pół puszki groszku
łyżka masła
szczypta gałki muszkatałowej
sól, pieprz
parmezan 2 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron kokardki z sosem biało-zielonym.

Makaron ugotować al dente. Sos: szynkę pokroić w cienkie paski, lekko podsmażyć na oliwie i maśle. Wlać śmietanę, wbić żółtko - sos ma się podgotować, wrzucić groszek, doprawić do smaku gałką, solą i pieprzem, a na koniec wsypać parmezan i jeszcze chwilę potrzymać na małym ogniu, ciągle mieszając. Makaron polać sosem. Można jeszcze posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak