Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron kokardki w trzech serach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 200 g
mozzarella w kulce 100 g
serek topiony 100 g (śmietankowy)
ser pleśniowy niebieski 100 g
orzechy piniowe 30 g
kabanos pikantny 70 g
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
śmietana 1 łyżka
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron kokardki w trzech serach

Na lekko osolony wrzątek wrzucić makaron, ugotować i odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Kolejno dodać pokrojone sery, czyli mozzarellę, topiony i pleśniowy.

Wlać śmietanę, dodać czosnek niedźwiedzi, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość mieszać aż sery w pełni roztopią się, dolać ok. 4 łyżki wody z gotowania makaronu lub więcej śmietany, aby sos był bardziej płynny. Wrzucić ugotowane kokardki oraz pokrojone kabanosy.

Wymieszać wszystkie składniki. Gotowe danie posypać uprażonymi orzechami pinii i pokrojonym świeżym koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.10.2015 21:07
rewelacja!!
kasiaw 09.10.2015 09:00
proste i smaczne danie
Dorota76 09.10.2015 07:05
takie to bym zjadła
patryska76 08.10.2015 23:21
smaczny makaron!
Jumper123 08.10.2015 21:46
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak