Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron fusilli z cukinią i orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaronu fusilli 1/2 opak
małe cukinie 2
czosnku 4 ząbki
papryczki chilli 1/2
orzechów włoskich 2 garście
oliwa
sół, pieprz, oregano
parmezan starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron fusilli z cukinią i orzechami włoskimi

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojony czosnek i posiekaną papryczkę chilli a następnie dodajemy pokrojoną w półksiężyce cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano i podsmażamy chwilę (można ewentualnie podlać delikatnie wodą jeśli jest zbyt sucha).

Gdy cukinia zmięknie łączymy ją z makaronem, mieszamy.

Na talerzu każdą porcję posypujemy startym parmezanem i pokruszonymi orzechami włoskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 03.05.2011 19:59
zachęcające :)
eli_555 01.10.2010 22:32
muszę wypróbować
wedith1 09.09.2010 21:41
Wygląda bardzo apetycznie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak