Makaron fusilli z cukinią i orzechami włoskimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaronu fusilli

    1/2 opak
  • małe cukinie

    2
  • czosnku

    4 ząbki
  • papryczki chilli

    1/2
  • orzechów włoskich

    2 garście
  • oliwa

  • sół, pieprz, oregano

  • parmezan starty

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojony czosnek i posiekaną papryczkę chilli a następnie dodajemy pokrojoną w półksiężyce cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano i podsmażamy chwilę (można ewentualnie podlać delikatnie wodą jeśli jest zbyt sucha).

Gdy cukinia zmięknie łączymy ją z makaronem, mieszamy.

Na talerzu każdą porcję posypujemy startym parmezanem i pokruszonymi orzechami włoskimi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Koper 03.05.2011 19:59
zachęcające :)
eli_555 01.10.2010 22:32
muszę wypróbować
wedith1 09.09.2010 21:41
Wygląda bardzo apetycznie!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat