Makaron fusili z sosem pomidorowo - paprykowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron fusili

    50 dag
  • łopatka wieprzowa

    50 dag
  • pomidory bez skóry

    5 sztuk
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka płaska
  • sól

  • ser żółty

    20 dag
  • włoszczyzna

    2 (bez kapusty)
  • papryka czerwona

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Warzywa gotujemy i miksujemy. Mięsko kroimy na niewielkie kawałki, podsmażamy na oleju, dodajemy zmiksowane warzywa i całość dusimy pod przykryciem około 20 minut. Podajemy z żółtym, tartym serem. Doprawiamy do smaku. Polecam również ze świeżymi, ulubionymi ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gosia32 29.03.2011 07:41
super;]
justyna111 11.09.2010 11:23
lubię makaron
Lidia11 11.09.2010 10:39
naprawdę super
iwa643 09.09.2010 08:47
fajny przepis chyba sie skusze
Kate131 07.09.2010 09:39
uwielbiam wszelkie makarony
SmakolykiJoanny 07.09.2010 09:02
jakie pysznosci
banditka 07.09.2010 08:48
pyszne ;)
ewelina/bunia 05.09.2010 10:23
nie miałam okazji spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat