Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron duszony w białym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczareki całe 5 szt
papryka czerwona 1 szt
wino białe 0,5 szklanki
cebula czerwona 1 szt
makaron ryżowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron duszony w białym winie

Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, na nim usmażyć pieczarki, dodać czerwoną paprykę i czerwoną cebulkę w kosteczkę. Podsmażyć, podlać białym półsłodkim winem i wodą. Dodać bardzo drobny makaron, np kwiatuszki, może też być ryżowy. Dusic, aż makaron wchłonie wino i wodę. Doprawić solą, pieprzem i wybraną przyprawą, np Kucharek, czy Vegeta. Ja podaję z kurczakiem i sałatką pomidorowo-paprykową, lub plastrami boczku pod serową pierzynką ( przepis w mojej księdze). Na zdjęciu znajduje się z tyłu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JUSTYNA61 18.03.2012 09:32
mniam
Justa32 07.12.2011 18:16
smaczny!!!
halina17 16.08.2011 17:29
no teraz super - zdjęcie jest jak się patrzy , mniam
Pacia 15.08.2011 12:40
jest-w górnym prawym rogu, zaraz zamieszczę lepsze zdjęcie tego makaronu:)
halina17 15.08.2011 12:36
Przepis jest na makaron a na zdje3ciu nie ma makaronu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak